Risico’s

Risico’s & Bijwerkingen van Alcoholgebruik.

Kater
Als je teveel alcohol drinkt kun je misselijk worden en de volgende dag met een kater wakker worden. Door alcohol verlies je meer vocht dan je opneemt. Hierdoor krijg je een droge mond en voel je je slap en moe. Het kan hoofdpijn veroorzaken. De hoofdpijn ontstaat ook doordat bij de afbraak van alcohol giftige stoffen ontstaan. Alcohol tast het maagslijmvlies aan waardoor je je misselijk voelt. Als je in korte tijd veel drinkt, raakt het slijmvlies in de maag geïrriteerd. Je maag geeft aan de alcohol zo snel mogelijk te willen lozen. Daardoor moet je overgeven. Bestel nu uw EQQI Hangover cure klik hier en BESTEL NU ONLINE !

Agressie
Door alcohol kun je jezelf overschatten en dingen doen die je in nuchtere toestand niet zo vlug zou doen. De ontremmende werking van alcohol kan ruzie en agressief gedrag veroorzaken, of ander gedrag waar je later spijt van kan hebben.

Geheugen en concentratie
Door alcohol functioneert je geheugen minder goed. De volgende dag weet je niet goed meer wat er is gebeurd (black-out). Studeren is moeilijker de dag na alcoholgebruik.

Reactievermogen
Alcohol vertraagt je reactiesnelheid. Bij 2 glazen duurt het 0,5 seconde langer voordat je op de rem trapt. Je ziet minder goed en je schat afstanden slechter in.

Alcoholvergiftiging
Bij een promillage van 4 raak je bewusteloos. Dit kan optreden bij het snel drinken van 20 glazen. Heb je nog weinig ervaring met alcohol, dan treedt alcoholvergiftiging al bij een veel lager promillage op. Jaarlijks worden 1800 mensen met een alcoholvergiftiging opgenomen. 1/3 van de slachtoffers is tussen de 10 en 20 jaar.
Let op: jongeren, vrouwen en tengere mensen bereiken sneller een hoger promillage dan mannen.

Dik worden
Alcohol maakt dik door de extra calorieën. Alcohol remt de verbranding van vet. Dit slaat zich op in je buikholte (bierbuikje). Mixdrankjes hebben veel calorieën en zijn slecht voor je tanden.

Hersenen
Alcohol is slecht voor het denken, plannen en problemen oplossen. Ook je geheugen wordt aangetast. De hersenen van jongeren zijn nog in ontwikkeling en extra kwetsbaar voor de negatieve effecten van alcohol.

Verslaving/afhankelijkheid
Alcohol kan leiden tot afhankelijkheid. Je bent geestelijk afhankelijk als je sterk naar alcohol verlangt. Je bent lichamelijk afhankelijk als je bij stoppen of minderen onthoudingsverschijnselen krijgt.

Lever
Alcohol is slecht voor je lever. De lever breekt eerst de alcohol af en komt aan andere taken niet toe. Je kunt je moe voelen. Vetten kunnen zich in de lever ophopen. Uiteindelijk kunnen gedeelten van de lever afsterven (levercirrose).

Seks
Alcohol verhoogt de kans op onveilige seks. Ook is de kans groter dat je iets doet waar je later spijt van hebt. Mannen kunnen moeilijker een erectie of zaadlozing krijgen. Ook vrouwen krijgen moeilijker een orgasme na teveel alcohol.

Kanker
Het drinken van 3 glazen alcohol per dag of meer verhoogt de kans op kanker van mond en keelholte, het strottenhoofd en de slokdarm. De kans op deze vormen van kanker is extra groot voor wie zowel drinkt als rookt. Zware drinkers hebben bovendien kans op kanker aan de lever en de dikke darm. Vrouwen die alcohol drinken lopen meer risico op het krijgen van ernstige borstkanker. Mogelijk wordt de kans op borstkanker zelfs al een stuk groter wanneer een vrouw 1 glas per dag drinkt. Het risico op borstkanker wordt groter naarmate een vrouw meer drinkt.