Anti Kater Tips

Hier kan u een aantal opsommingen vinden van kater tips om uw kater wat te verzachten zonder het gebruik van een EQQI Bruistablet. Namens het EQQI Team wensen wij u veel plezier met deze anti kater tips !

Neem voldoende rust de volgende morgen. (Slaap letterlijk je roes uit!)

Het beste is dat je zeker geen pijnstiller gaat nemen want je lever heeft het al druk genoeg.

Doe je favoriete outfit aan.  Als je er goed uitziet dan voel je je ook beter !

Speel je favoriete muziek af op een zacht volume. Muziek verzacht immers de zeden !

Trakteer jezelf op een relaxerende massage, dat zal je pijnlijke lichaam helpen te kalmeren.

Kruip weg  in je zetel met je knuffeldeken; het verminderd de rillingen en geeft je dat warme knusse relaxerende gevoel.

Masseer je kloppende schedel met natuurlijke oliën voor aromatherapie, of steek wat geurkaarsjes aan.

Doe alsof je de kater niet voelt. Tracht die kater uit je hoofd te zetten. Gebruik gedachte-kracht!

Laat je door een geliefde vertroetelen. Niets kan dat gevoel vervangen, toch ?

Ga shoppen en schaf de dingen aan die je voor jezelf altijd al had gewild.  Het is aangetoond dat wanneer je de dingen verkrijgt die je graag wilt, je jezelf ook psychologisch gaat betervoelen.

Drink  2x 1.5l  flessen sprite op. De extracten van citroen en limoen zorgen er een beetje voor dat onze lever een bepaald enzym sneller aanmaakt. En dat enzym zorgt op zijn beurt voor een iets snelle afbraak van alcohol.

‘Voorkom een kater, blijf dronken’. Er zijn heel wat mensen die zo, zonder enige last van katers hun leven doorkomen! Ze worden ook wel alcoholisten genoemd en hebben bijstand nodig in hun leven.

Het drinken van een 2 literfles Cola. Die zou er -ondanks het fosforzuur- voor zorgen dat vocht- en suikergehalte weer op peil worden gebracht… (enkel de nadelen zijn ernstige buikklachten)

Drink een liter melk voor het uitgaan. Deze legt op de bodem van de maag een slijmlaag die beschermt tegen braken. Drink GEEN melk NA het uitgaan!

Neem voor je gaat slapen twee aspirines. Schijnt preventief te helpen tegen een kater maar lijkt in onze ogen niet echt gezond, dit verdoofd de hoofdpijn maar hersteld je vitale organen niet.

Drink voor je gaat slapen 2 flessen van 1.5l  water. Die zou het bloed verdunnen, waardoor je eerder nuchter wordt.

Door een pure  tablet vitamine B6 en enkele bananen te eten wordt de productie van serotonine in het lichaam verhoogt. Deze stof bestrijdt de effecten van een kater.

’s Ochtends gewoon doordrinken. Vooral onder studenten is deze mythe schijnbaar populair. Heb je een kater? Ga dan ’s morgens gewoon door met drinken. Heel eventjes lijkt dat te werken, maar schijnbaar niet voor de lang. De kater komt gewoon wat later…

Een betere oplossing is limonade, fruitsap of een erkende sportdrank. Het is goed om iets te drinken waar ook suikers in zitten. Sportdranken zijn de beste keuze, omdat die ook waardevolle mineralen en zouten bevatten.

Neem een pijnstiller voor je gaat slapen. Veel mensen raden aan om voor het slapengaan een pijnstiller te nemen, zodat je zonder hoofdpijn wakker wordt. Meestal nemen mensen pijnstillers. Maar dat is geen goed idee.

Als je gaat slapen, is je lever immers nog hard bezig om alle alcohol te verwerken. De paracetamol die je daar bovenop gooit is een zeer ernstige overbelasting voor je lever. De paracetamol wordt dan op een andere manier dan normaal afgebroken, waardoor er giftige stoffen vrijkomen. Je kan paracetamol innemen… en het zal wellicht je hoofdpijn een klein beetje verlichten… maar verergeren het schadelijk effect van alcohol op je lever. Is het niet écht nodig en kan je het nog net aan ? slik dan niets !!!  Je lever is hard bezig om zichzelf terug te stabiliseren. Laat je ook niet vangen of zet niet al je hoop in het sprookje “s’Avonds grote jan, ‘s Morgens Dafalgan” .

Het heeft ook geen nut om de pijnstiller nog ’s avonds te nemen. Je wacht beter tot je weer wakker bent, tenzij je van plan bent om minder dan vier uur te slapen. Als je een of twee pilletjes neemt als je opstaat, ben je een uur later weer pijnvrij.

Nog wat eten voor het slapengaan absorbeert de alcohol Niet waar. Eten voordat je gaat drinken is een goed idee, want daarmee leg je een ‘laagje’. Het eten kan de alcohol dan absorberen en de opname ervan vertragen. Vet en eiwitrijk voedsel werkt daarbij het beste. Maar als de alcohol al in je lichaam zit, helpt het niet meer om nog iets te eten.

Niet eten dus, maar wel water drinken voor het slapengaan (als dat nog lukt). Drink  water, en de volgende morgen zal je minder last van een kater hebben. Alcohol zorgt er immers voor dat je uitdroogt, en water helpt dit te voorkomen. ( je moet wel minstens 2 flessen van 1,5l drinken )

Neem een douche en kruip terug in bed. Het kost je lever ongeveer anderhalf uur om te herstellen van één glas alcohol, dus je kan zelf uitrekenen hoeveel rust je nodig hebt.

Een kater wordt voornamelijk veroorzaakt door uitdroging. Water drinken is dus de meest voor de hand liggende, maar ook de meest efficiënte oplossing. ( je moet wel minstens 2 flessen van 1,5l drinken )

Ben je geen waterdrinker? Probeer dan sportdranken of groene thee. Ga niet voor koffie, want daarvan droog je nog meer uit. Tenzij je hartstochtelijk verslaafd bent aan koffie, dan kunnen de ontwenningsverschijnselen door caffeïnetekort voor extra hoofdpijn zorgen.

Vruchtensap kan aantrekkelijk lijken omdat je lichaam snakt naar fructose. Je maag is echter minder gewonnen voor enorme hoeveelheden sap uit een pak . Doe het rustig aan en pers zelf de appelsienen.

Alcohol veroorzaakt een suikerboost in je lichaam, waardoor je insuline aanmaakt en je suikerspiegel in de war geraakt. Eet havermoutpap of volkorenbrood, die helpen de suikerwaarden in je lichaam te stabiliseren. Ook vers fruit is heilzaam en bevat bovendien veel vocht.

De volkswijsheid wil dat een rauw ei je van je kater zou afhelpen. De achterliggende redenering is dat je zo het aminozuur cysteïne zou binnenkrijgen, dat helpt bij de afbraak van schadelijke stoffen. De wetenschappelijkheid hiervan is nooit aangetoond, en wij raden kandidaat-proefkonijnen aan cysteïne gewoon als voedingssupplement in de natuurwinkel te kopen.

Met een kater heb je zin in vettig eten, omdat het vet helpt om gifstoffen te absorberen. Maar omdat je zwakke maag niet altijd in staat is friet en hamburgers te verteren, probeer je beter een sandwich met gegrild spek, goed voor een dosis glucose en proteïnen.

Pijnstillers  en aspirines helpen ook tegen de hoofdpijn, maar veroorzaken misselijkheid en neemt niet de sufheid weg.

Als de ergste symptomen verdwenen zijn, maak dan een korte wandeling. Frisse lucht maakt je niet nuchterder, maar kan de symptomen wat verlichten.

Ga niet sporten of naar de sauna. Je lichaam kan nog meer vochtverlies niet aan. (de gevolgen kunnen soms dramatisch zijn)

Banaan “Neem zeker geen stevig ontbijt met eieren en bacon, want dan neem je een onnodige hoeveelheid verzadigd vet op”, vertelde vaatspecialist Eddie Chaloner aan de DailyMail Online. “Eet liever een banaan”, want die zijn niet belastend voor je maag en houden je bloedsuiker op peil. Bananen bevatten ook heel wat kalium, een mineraal dat we verliezen als we alcohol drinken, en een gebrek eraan zorgt voor dehydratatie.”

Om dezelfde reden is ook melk de dag nadien een goed idee, want dat bevat ook veel kalium. “Ik drink altijd een glas melk voor ik naar bed ga”, bevestigt expert Andy Dowson. “Dat doet je nieren stoppen met de productie van urine, zodat je lichaam kan rehydrateren zonder dat je naar het toilet moet.”

Honing. “Ik eet een toast met honing en drink veel water voor ik naar bed ga. Fructose helpt bij de afbraak van aceetaldehyde, een stof die aangemaakt wordt door het lichaam als het alcohol afbreekt”, vertelt dermatoloog Sam Bunting. “‘s Morgens eet ik dan avocado, gemengd met citroen en koriander. Daarin zitten omega-3 vetzuren, die helpen hydrateren, en vitamine C, waardoor je een frisser gevoel krijgt.”

Een boterham met kaas “Als je na het werk naar een feestje gaat, zorg er dan voor dat je eerst iets eet dat voldoende proteïnen, vetten en complexe koolhydraten eet. Dat zorgt ervoor dat je lichaam de alcohol niet te snel absorbeert”, weet voedingsexpert Ian Marber. “Haverkoekjes zijn daarvoor ideaal, maar ook een boterham met kaas heft hetzelfde effect. Het is ook een goed idee om een glas met water aangelengd fruitsap te drinken of wat yoghurt eet voor je gaat slapen. Dat houdt je bloedsuiker de hele nacht op peil.”

Chips en nootjes “Ik drink altijd witte wijn, omdat rode wijn extra aroma’s bevat die een giftig bijproduct aanmaken. Dat vergiftigt de lichaamscellen en maakt de symptomen van een kater erger”, zegt professor Jonathan Chick aan de DailyMail. “Ik probeer ook altijd een handvol chips of nootjes te eten bij elk drankje. Dat zorgt ervoor dat het alcoholniveau in je bloed niet kan pieken.”

Cocktail “Ik maak altijd een Virgin Mary-cocktail klaar als ik opsta. Tomatensap en selder zijn effectieve middeltjes om te rehydrateren, want die vullen de vitamines aan en herstellen de mineralenbalans in het bloed”, vertelt chirurg Samantha Tross.

“Het vleugje citroen bevat vitamine C, waardoor het risico op een verkoudheid vermindert, en een beetje chilipeper vermindert de hoofdpijn. Maar je mag je natuurlijk niet laten verleiden om er een scheutje wodka aan toe te voegen!”

Slaap op je rechterkant “Als je in bed kruipt, is het belangrijk dat je op je rechterkant gaat liggen”, raadt experte Sarah Burnett aan. “Je maag is namelijk een zakje dat diagonaal in je lichaam zit, van links naar rechts. Door op je rechterkant te liggen, kan je maag de vervelende maagzuren, die zorgen voor misselijkheid, wegspoelen.” (lbs)

Als vrouwen en mannen dezelfde hoeveelheid alcohol drinken, zullen vrouwen hier sneller het effect van voelen. Mannen hebben meer water in hun lichaam, wat helpt de alcohol in het lichaam te verdunnen. Vrouwen hebben dus sneller meer alcohol in hun bloedstroom.

Enkel zware drinkers krijgen katers is een fabeltje, snel drinken kan er voor zorgen dat je sneller een kater krijgt maar je moet niet ladderzat zijn om de volgende ochtend een kater te hebben. Al slechts enkele drankjes kunnen hoofdpijn veroorzaken. Door water te drinken tussen elk alcoholisch drankje blijf je gehydrateerd en het zorgt ervoor dat je minder alcohol drinkt.

Uit Wijn is wit de beste keuze. Rode wijn bevatten tannines, een bestanddeel dat bij sommige mensen hoofdpijn veroorzaakt. Ook likeur en whisky veroorzaken ernstigere katers. Je kiest best voor kwaliteitsbiertje en heldere drankjes als wodka en gin.

Cocktails zijn veiliger? Onderzoek toont aan dat de consumptie van fruit, fruitsap en andere suikerbevattende vloeistoffen de intensiteit van katers kan versterken.

Bier na wijn is venijn fabeltje. De kans op een kater wordt bepaald door de hoeveelheid alcohol, niet de volgorde. Het is geen goed idee om verschillende drankjes te mengen. Doe je dit wel, drink dan met mate.

Pasta eten. Eten wanneer je al dronken bent, helpt niet. De voeding moet al in je maag zitten voor je begint te drinken om enig effect te hebben. En als je dan toch iets eet om de opname van alcohol te vertragen, kies je best voor een vettige hap. Het enige wat voor slapengaan kunt doen, is veel water drinken om uitdroging tegen te gaan.

Pijnstillers. Het effect van pijnstillers piekt rond vier uur nadat je ze nam, dus als je ‘s avonds pillen neemt, merk je er ‘s ochtends niets meer van. Je kunt beter pijnstillers innemen wanneer je net wakker bent.

Kater met alcohol bestrijden. Door de volgende ochtends alcohol te drinken, stel je enkel je kater uit. Als je niet kan functioneren zonder de dag met een alcoholisch drankje te starten, heb je een probleem. Een bezoekje aan je huisarts dan aangewezen.

Koffie leidt tot meer uitdroging en kan dus je kater erger maken. Je vermijdt dus de dag na een wilde nacht best alle cafeïnehoudende producten. Om uitdronging tegen te gaan, kunt je beter water en sportdrankjes drinken. Zeker als je moet braken, is dit heel belangrijk.

Kruidenmiddeltjes. Gist of extract van artisjokken halen niets uit, dat blijkt uit Brits onderzoek. Het enige middel waarvan bewezen is dat het helpt bij katers is tijd. Er zit dus niet veel anders op dan te wachten tot de hoofdpijn overgaat.

Een alcoholvergiftiging kan dodelijk zijn. Als je iemand meerdere keren ziet braken of als hij of zij het bewustzijn verliest door overmatig drinken, moet je zo snel mogelijk met deze persoon naar de spoedafdeling. De persoon kan in shock gaan of ernstig uitgedroogd raken.

Elk lichaam reageert verschillend op de inname van bepaalde voedingsstoffen. Wij raden echter af  van alles tegelijk uit te gaan testen. Probeer daarom alleen de dingen waarbij je jezelf goedvoelt.

Eet een eitje als ontbijt  (volgens sommigen mag dat zelfs een rauw exemplaar zijn…). Eieren bevatten namelijk cysteïne, een stof die kan  helpen om de symptomen van je kater te bestrijden

Doe een paar druppeltjes kruidenbitter in wat spuitwater. Dat helpt om je maag te kalmeren.    

Nuttig een paar lepeltjes honing om je droge keel te smeren.

Eet enkele bolletjes vanille-ijs gevolgd door een tas met warm gezouten water. De zoet-zoute combinatie zal je lichaam opkrikken.

Drink veel melk. Dat zorgt voor de calcium die je lichaam nodig heeft bij de rehydratie.

Eet een grote kom soep als lunch (een andere manier om de rehydratie te helpen)

Eet een banaantje om alle essentiële mineralen aan te vullen.    

Drink wat “Buffalo melk” Een mix van ijscreme, donkere rum, koffielikeur, crème fraiche en  banaan.

Voeg een lepel maagzout toe aan je ochtenddrink, dat kalmeert een ontregelde maag.

Drink Ananassap. Dat bevat de suikers om jou weer op de been te helpen.

Eet wat rijst.  Dat is licht verteerbaar en geeft je opnieuw een menselijk gevoel.

Als de ergste symptomen verdwenen zijn, maak dan een korte wandeling. Frisse lucht maakt je niet nuchterder, maar kan de symptomen wat verlichten.

Ipobrufen en aspirine veroorzaken misselijkheid.

Eet spinazie! Dat bevat vele groene anti-oxydanten. Spinazie absorbeert de alcohol in je bloed en verkort, op die manier, de tijd dat je moet afzien…  

                            Eet appels op een lege maag, de volgende morgen.

Probeer de Ayurvedische katerkuur. Meng sinaasappel- met citroensap en voeg er een snuifje komijn aan toe.

Drink het sap van augurken. Het  aanwezige natrium helpt je de vochtbalans op te houden.

Sla een energiedrankje achterover.

Eet een boterham met spek. Brood bevat veel koolhydraten en spek bevat veel proteïnen, wat wordt omgezet in aminozuren.  Het spek geeft je zenuwstelsel een boost. Hier krijg je een frisser hoofd van.

Eet asperges. Volgens studies zijn in asperges immers natuurlijke katerbestrijders aanwezig.

Knabbel wat op gezouten chips of crackers. Het zout zal je goed doen en deze snack zal ook wat van de verbruikte alcohol opnemen.

Drink cocosmelk of het water van de cocosnoot.

Zuig op een hard zuurtje. Dat doet je droge mond verdwijnen en verhoogt de lage bloedsuikerspiegel veroorzaakt door je drankgebruik.  

Eet vetrijk voedsel. Het bezorgt je allesinds tweemaal zoveel caloriën.

Eat sla & kool, het hydrateert en revitaliseert.

Nijp een citroen uit in een kop zwarte koffie en drink dat ongezoet zonder toevoeging van melk.

Drink 1 of 2 tassen pepermunt/kruidenthee

Eet een Mars, of een andere suikerrijke snack.

Dip een toastje in wat olijfolie en eet dit op voor je gaat drinken.  Het vet van de olie legt een film op je maag en voorkomt een kater… 

Havermout & en het sap van karrekollen. (Het spijt me, maar dat is gewoon vies)

Eet Italiaans frambozenijs gevolgd door een opgeloste Alka Seltzer bruistablet.

Eet prairie oesters : 1 koffielepel Worcestershire saus, 1 koffielepel appelazijn, 1 rauw ei  (de dooier heel laten), 2 scheutjes Tabasco, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout

Eet bevrozen mango

Drink het sap van zuurkool, dit vervangt alle verloren mineralen.  

Eet pikant voedsel. Dan zweet je de alcohol sneller uit.

Probeer het bij één soort van drankje te houden. Luister niet naar de volkswijsheid: ‘Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier’. Deze heeft namelijk een historische achtergrond – wie het zich kon veroorloven wijn te drinken, stond er financieel beter voor dan het plebs dat bier dronk – en zal dus helaas geen kater tegengaan. De volgorde maakt niet uit, het is de hoeveelheid en variatie in alcohol die belangrijk zijn voor het voorkomen van een kloppend hoofd en een uitgedroogd lijf.

Begin je dag zoals je hem eindigde: met water.

Vermijd lawaai en overmatig licht en neem eventueel een ontspannende douche.

Het is belangrijk je voorraad vitaminen en mineralen weer aan te vullen.

Hoewel je waarschijnlijk geen trek hebt, is het toch belangrijk om ook wat vast voedsel binnen te krijgen. Eieren, granen en fruit groenten zullen je dag redden. Vloeibaar gaat het misschien beter binnen, dus zet je mixer aan en maak een gezonde smoothie.

Welke dingen je kan eten of drinken om je kater te bestrijden of te voorkomen?

Elk lichaam zal anders reageren op de inname van bepaalde voedingsstoffen. Wij raden echter af  van alles tegelijkertijd te gaan uitproberen.  Probeer daarom alleen de dingen uit waarbij je jezelf blijft goedvoelen.

1. Begin ‘s morgens met een kop groene thee met een flinke scheut honing  en een uurtje later drink je nog een flink aantal glazen water om je watertekort aan te vullen.

2. Eet een eitje als ontbijt  (volgens sommigen mag dat zelfs een rauw exemplaar zijn…). Eieren bevatten namelijk cysteïne, een stof die kan  helpen om de symptomen van je kater te bestrijden

3. Doe een paar druppeltjes kruidenbitter in wat spuitwater. Dat helpt vooral om je maag te kalmeren.

4. Nuttig een paar lepeltjes honing om je droge keel te smeren.

5. Eet enkele bolletjes vanille-ijs gevolgd door een tas met warm gezouten water. De zoet-zoute combinatie zal je lichaam opkrikken.

6. Drink veel melk. Dat zorgt voor de calcium die je lichaam zal nodig hebben bij de rehydratie.

7. Eet een grote kom soep als lunch (da’s weer een andere manier om de rehydratie te helpen)

8. Eet een banaantje om alle essentiële mineralen aan te vullen.

9. Drink wat “Buffalo milk”  ( Een mix van ijscreme, donkere rum, koffielikeur, crème fraiche en  banaan).

10. Voeg een lepel maagzout toe aan je ochtenddrink, dat kalmeert een ontregelde maag.

11. Drink Ananassap. Dat bevat de suikers om jou weer op de been te helpen.

12. Eet wat rijst.  Dat is licht verteerbaar en geeft je opnieuw een menselijk gevoel.

13. Eet spinazie! Dat bevat vele groene anti-oxydanten. Spinazie absorbeert de alcohol in je bloed en verkort, op die manier, de tijd dat je moet afzien…

14. Eet een boterham met spek. Brood bevat veel koolhydraten en spek bevat veel proteïnen, wat wordt omgezet in aminozuren. Het spek geeft je zenuwstelsel een boost. Hier krijg je een frisser hoofd van.

15. Eet onmiddelijk appels op een lege maag, de volgende morgen.

16. Probeer de Ayurvedische katerkuur. Meng sinaasappel- met citroensap en voeg er een snuifje komijn aan toe.

17. Drink het sap van augurken. Het  aanwezige natrium helpt je de vochtbalans op te houden.

18. Sla een energiedrankje achterover.

19. Eet asperges. Volgens studies zijn in asperges immers natuurlijke katerbestrijders aanwezig.

20. Knabbel wat op gezouten chips of crackers. Het zout zal je goed doen en deze snack zal ook wat van de verbruikte alcohol opnemen.

21. Drink 200ml cocosmelk of het water van de cocosnoot.

22. Zuig op harde zuurtjes. Dat doet je droge mond verdwijnen en verhoogt de lage bloedsuikerspiegel veroorzaakt door je drankgebruik.

23. Het kwaad met het kwade bestrijden. Het basisprincipe van de homeopathie.  Drink een whisky, een biertje of een bloody mary, de volgende morgen… uw lichaam zal her-metaboliseren en de kater uitstellen…

24. Eet vetrijk voedsel. Het bezorgt je allesinds tweemaal zoveel caloriën.

25. Eet s’ morgens sla & kool, het hydrateert en revitaliseert.

26. Pers een citroen uit in een kop zwarte koffie en drink dat ongezoet zonder toevoeging van melk.

27. Drink 1 of 2 tassen pepermunt/kruidenthee.

28. Eet een Mars, Twix, Snickers, Lion … of een andere suikerrijke snack.

29. Dip een toastje in wat olijfolie en eet dit op voor je gaat drinken.  Het vet van de olie legt een film op je maag en voorkomt een kater…

30. Havermout & en het sap van karrekollen. (Het spijt ons, maar dat is gewoon vies!)

39. Eet Italiaans frambozenijs gevolgd door een opgeloste Alka Seltzer bruistablet.

40. Prepareer een “prairie oester”  : 1 koffielepel Worcestershire saus, 1 koffielepel appelazijn, 1 rauw ei  (de dooier heel laten), 2 scheutjes Tabasco, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout

41. Eet bevrozen mango eten als je wakker wordt.

42. Drink het sap van zuurkool, dit vervangt de meeste verloren mineralen.

43. Na het uitgaan eet pikant voedsel. Dan zweet je de alcohol sneller uit. Anti-kater Tips

Bestel nu uw EQQI Hangover cure klik hier en BESTEL NU ONLINE !