Dosering Alcohol

Risico’s & Bijwerkingen van Alcoholgebruik.

 Er is geen veilige hoeveelheid alcohol aan te geven. Zeker niet wanneer je onder de 24 bent en je hersenen mogelijk nog in ontwikkeling zijn. Uit nieuwe onderzoeken komt steeds duidelijker naar voren dat alcohol voor kanker, hart- en vaatziekten, leverproblemen en andere ziektes kan zorgen. Er zijn aanwijzingen dat alcohol bij meisjes en vrouwen ook bij kleine hoeveelheden de kans op borstkanker vergroot. ( Dosering Alcohol )

Je kunt dus niet zonder risico drinken, maar als je wilt drinken zijn de risico’s beperkt als je het als vrouw bij 1 en als man bij hooguit 2 per dag houdt. Het is wel handig om minstens 2 dagen per week niets te drinken om te zorgen dat het geen gewoonte wordt.

Eén keer per week veel drinken is slechter dan gespreid over de week matig drinken. Juist grote hoeveelheden vergroten de kans op hersenschade, een hoge bloeddruk, leverschade enzovoorts.

Probeer bij het uitgaan of bij speciale gelegenheden niet meer dan 3 glazen te drinken en drink de twee dagen erna helemaal geen alcohol om je lichaam te laten herstellen.

 

Volwassen mannen:

Maximaal gemiddeld 3 standaardglazen per dag.

Maximaal 15 glazen per week.

Minstens 2 dagen per week niet. Om lichamelijk te recupereren en gewoontevorming te voorkomen.

Drink per gelegenheid nooit meer dan 5 standaardglazen.

Volwassen vrouwen:

Maximaal gemiddeld 2 standaardglazen per dag.

Maximaal 10 glazen per week.

Minstens 2 dagen per week niet.

Drink per gelegenheid nooit meer dan 3 standaardglazen.

Drink niet als je zwanger bent, zwanger wil worden of borstvoeding geeft.

Jongeren:

Drinken beter geen of zeer weinig alcohol voor hun 16de.

Jongens vanaf 16 jaar niet meer dan 2-3 glazen per keer, en beperkt tot maximum 2 dagen per week. Dit wordt best geen wekelijkse gewoonte.

Meisjes vanaf 16 jaar niet meer dan 1-2 glazen per keer, en beperkt tot maximum 2 dagen per week. Dit wordt ook best geen wekelijkse gewoonte.

Ouderen:

Oudere mensen worden gevoeliger voor alcohol. Dit heeft te maken met het verouderingsproces zelf en met een vertraagde werking van lever en nieren. Vanaf 60 – 65 jaar gelden er dan ook lagere normen dan voor jongere mensen.
Mannen maximum 2-3 glazen per dag, vrouwen 1-2.

Er is ook grote voorzichtigheid geboden bij de combinatie met medicatie. De werking van sommige medicatie wordt versterkt door alcoholgebruik, andere net verminderd.

Veel drinken in één keer?

15 glazen in één keer drinken is totaal iets anders dan 15 glazen drinken, gespreid over 5 dagen.

Meer dan 6 glazen in één keer drinken op korte tijd (2 uur), wordt ‘binge drinken’ genoemd en kan lichamelijk zeer schadelijk zijn. Dikwijls is er ook een verhoogde kans op allerlei impulsieve gedragingen.

Voor iedereen:

Drink geen alcohol als je nog moet werken, studeren of sporten.

Het duurt 1 tot 1½ uur vooraleer een standaardglas alcohol lichamelijk verwerkt is, afhankelijk van gewicht en geslacht.
Toch teveel gedronken? Drink dan minstens 2 opeenvolgende dagen niet om te recupereren.

In het verkeer mag je promillage niet meer dan 0,5 zijn.
Combinatie met medicatie of andere drugs kan riskant zijn.

Bestel nu uw EQQI Hangover cure klik hier en BESTEL NU ONLINE !

                                                            Hét beste anti kater middel !